Novi Sad
05.08.2011.
13:07 > 09:17
Žitelji dela Šafarikove ulice koji od vikenda, zbog putarskih radova, ne mogu da dođu do svojih dvorišta i garaža ovih dana su se suočili sa, kako kažu, još jednom neprijatnošću.
  • Piplfoks

    08.08.2011 14:03
    To što ti rovite budalaštine nazivaš metaforama, snishodljivost predusretljivošću, a persiranje poistovećuješ sa ljubaznošću - to je samo tvoj problem. Ja ću te se rado 'manuti', a uz malo sreće, reakcije poput moje će ti ogaditi tu želju da 'pomažeš' drugima na ovakav način, pa ćeš češće 'divaniti' sa samim sobom - što ti, sudeći po sklonosti da o sebi govoriš u trećem licu, neće pasti nimalo teško.
  • Ihih

    08.08.2011 11:51
    Često putujem i volim da istaknem da sam iz Novog Sada, grada kulturnih ljudi. A uvek se upravo ovde nađe neko da me prizemlji i pobedi iskustvom.
    Šta misliti o osobi koja o Vama zna upravo onoliko koliko i Vi o njoj – dakle ne zna ništa! Gde smestiti takvu osobu, koju Vi persirate celo vreme (upravo zato), a ona je sa Vama na čuvamo ovce zajedno? O osobi koja bilo koju metaforu naziva zamenom teza, pa Vam onda zamera što se ne ponavljate! Koja tvrdi da ležete i mažete, naziva Vas glupim i licemernim, savetuje da se držite „svog fotoaparatića i uniforme Parking servisa.“…
    A još i divaniti ovde sa takvom osobom, koja je svoju kulturu ophođenja ubrala ko zna gde? Ta man’te me!
  • Piplfoks

    08.08.2011 07:40
    Pretpostavljasm da to što se više ne pozivaš na prolazak kroz crveno znači da si i sam shvatio koliko je taj primer bio glup i licemeran. Doduše, to si zamenio ovim biserom:
    '...zakonski osnov postoji. Da li se on nekome sviđa ili ne, i da li je ustavan, to je druga stvar.' To što misliš da je za postojanje zakonskog osnova nebitno da li je gradska odluka u skladu sa zakonom i Ustavom, najbolji je pokazatelj da baš i nije dovoljno samo biti pismen, potrebno je i imati nešto u glavi. Ako Ustavni sud bude radio svoj posao kao što je radio kod odluke o zabrani prodaje alkohola i stavi i ovo van snage, svako koga je grad šikanirao odnošenjem automobila i tužbama moći će da ih tuži, a štetu ćemo platiti svi mi. Ovo pitanje zaslužuje mnogo ozbiljniji odgovor od bahatog 'pročitaj šta ti piše na doplatnoj karti', pa ako ne možeš da ga daš, lepo se ti drži svog fotoaparatića i uniforme Parking servisa.
  • Ihih

    08.08.2011 03:32
    @ Piplfoks
    Mažu i lažu Vas oni koji pričaju o desetinama neplaćenih doplatnih karata. I oni koji pišu o nepostojanju zakonske osnove.
    Ako dobijete doplatnu kartu, na njoj već piše zakonski osnov. Isto je kada Vam odnesu vozilo, na rešenju za odnošenje sve piše.
    Vi sada pišete: „Neko ko tako glatko laže i maže teško da samo radi u Parking servisu, pre će biti da takav šefuje.“…
    A ja smatram da nema potrebe da se ide tako daleko – do šefovanja u Parking servisu. Dovoljna je samo najobičnija pismenost.
    Dakle, zakonski osnov postoji. Da li se on nekome sviđa ili ne, i da li je ustavan, to je druga stvar…
  • Mivo

    07.08.2011 19:32
    harač
    Pljačka sa blagoslovom Države oličene u lokalnoj upravi
  • Piplfoks

    07.08.2011 19:21
    @Ihih
    Ljudi lepo pitaju koji je pravni osnov da ti neko naplaćuje dodatnu kartu i šta ti mogu - zakonski, a ne čisto kabadahijski - ako ne platiš, a ti se javljaš samo da bi zamenjivao teze poredeći to sa prolaskom kroz crveno svetlo, kao da su svi ovde volovi kojima možeš da zamazuješ oči. Neko ko tako glatko laže i maže teško da samo radi u Parking servisu, pre će biti da takav šefuje.
  • Ihih

    07.08.2011 18:18
    @ Hmmm
    Pa naravno! Upravo tako. Ja radim za njih i plašim Vas. A ja sam Vam samo rekao koji je lakši način da proverite. I ko Vas tera da me poslušate? Ja? Ma ne. Ja Vama kažem da nije dozvoljeno da prođete kroz crveno svetlo semafora, a drugi kažu da to nije opasno ni kažnjivo. Vi ste u dilemi i mene pitate za osnov koji to ne dozvoljava. Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam. Ništa Vas ne sprečava da verujete ostalim. Zašto trošiti vreme na obično pitanje radniku Parking servisa? Zašto verovati onome što se ovde već mesecima ponavlja – da se odnose automobili sa neplaćenim doplatnim? Sve možete saznati ovako i onako. Nešto nije skupo, a nešto jeste. Samo Vi cepajte kroz crveno! Kada Vas zaustave ili pošalju papir, Vi njih onda lepo pitajte za osnov… Niste znali i ne mogu Vam ništa! Prosto, zar ne?
  • Hmmm

    07.08.2011 14:59
    @Ihih - @ joj
    Moguce. A moguce da i vi radite za iste koji naplacuju "doplatne karte", u kom slucaju i ovaj vas mali tekst ima istu svrhu kao doplatne karte (zastrasivanje). A to sam se zamislila i zbog toga jer mi nije jasno po kom osnovu pauk moze da uzme automobil ako nije nepropisno parkiran, a ako moze, saopstite koji je to zakon, kao i koji je zakonski rok od neuplacene doplatne karte, i koliko je potrebno da ih ima (1-5-20...). Mislim, meni je i dalje logicno da bi to morao sud da resi, a ne firma koja te tuzi da ti i pre presude pleni imovinu...
  • 07.08.2011 13:55
    sta reci narod = OVCE ZA SISANJE

    dokle god se samo vrsi ovakva javna prepiska ONI rade sta hoce

  • Ihih

    06.08.2011 12:14
    @ joj
    Na desetine neplaćenih doplatnih? Ha-ha!
    To se barem lako proveri.
    Kada vidite radnika Parking servisa u NS, zamolite ga da Vam proveri vašu ili poznanikovu registraciju (tih na desetine neplaćenih!). I odmah će Vam reči da li i koliko imate neplaćenih doplatnih.
    A pitajte i šta se radi kada neko ima više neplaćenih.
    Pa ako već imate želju da Vam odnesu kola paukom i da ih dobijete nazad tek kada platite i odnošenje i sve doplatne, izvolite! Sve ostalo je rekla-kazala…
  • Deja

    05.08.2011 18:13
    @Joj
    Poslednje sto sam procitao o tome je:

    http://www.blic.rs/Auto/Istrazujemo/259341/Parking-servis-nema-pravo-da-kaznjava-vozace
  • Nenad

    05.08.2011 18:13
    I nama je tako bilo u Augusta Cesarca. I pre toga na Betaniji, kad se radila ulica B.Ćosića. Koliko god da hoćeš pošteno/tačno/redovno - ONI te dotuku!!!
  • Gillan

    05.08.2011 15:36
    Ih, pa to im je najsladje. Primoraju ljude na ''krsenje'' NJIHOVIH propisa i onda naplacuju.
  • Đura

    05.08.2011 14:48
    Rupa!
    Pa to je tamo gde je prošle nedelje propao auto u rupu!
  • Prolaznik

    05.08.2011 14:45
    JKP Parking Servis
    Naplaćuju parkiranje u delu ulice koji je zatvoren za saobraćaj!
    Kažu: "niko nam nije javio"!
  • joj

    05.08.2011 13:59
    Opet sulude reci "doplatna karta". Da li neko od citalaca i komentatora ima pouzdano znanje o zakonitosti ovih doplatnih karti, jer u poslednje vreme sve cesce cujem da su nezakonite, da su nenaplative, i da sluze samo za zastrasivanje i uterivanje haraca sa nasih ulica, a od onog jadnog postenog dela naroda. Cujem od nekoliko poznanika da imaju na destine tih i da se ustvari nikakvi postupci ni ne pokrecu osim praznih pretnji.
  • ...

    05.08.2011 13:24
    ...sjajna koordinacija rada gradskih sluzbi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna